fbpx
News & Press

Fionn – Picnic on the Moon | Popmuzik

Pressbild

Den kanadensiska duon Fionn ger oss här singeln Picnic on the Moon. En låt som inleds avskalat till en gitarr och som lyfts fram av sångerskornas röster i en fin folk-popstil. Men när låten nått hälften tar allt fart och låten får energi och kraft när den blir mer popdriven. Det är en låt som med det bjuder på två sidor av samma artist. Men också två riktigt bra sidor skulle jag säga.

Låten i sig är en reflektion på de annorlunda år vi haft bakom oss med pandemin. När man har haft vissa förväntningar på livet och de tar en helt annan vändning. Något som för Brianne Finn-Morris ledde till en djup depression när hon kände att alla hennes musikdrömmar krossades, medan hon istället fick jobba inom barnomsorg. Hon berättar:

”När månaderna gick började jag sakta ge upp och uppskatta de små sakerna som gav mig glädje i vardagen. Det är mycket tack vare barnen som hjälpte mig att se det vardagliga ur en barnslig och spännande synvinkel. Samtidigt blev jag djupt kär i min partner sedan tre år tillbaka, isoleringen förde oss mycket närmare varandra – vi gjorde vårt eget roliga, nästan byggde vår egen värld tillsammans. Det som verkligen knöt ihop låten var en av de fantasifulla barn som jag arbetade med. Varje dag pekade han mot himlen och frågade om vi kunde ha picknick på månen. Frasen fastnade för mig eftersom den gav mig en så vacker bild.”

Du hör resultatet här i bloggen.