fbpx
News & Press

Fionn – Hold off | Popmuzik

Fionn forsätter leverera hit efter hit, men nu kommer äntligen EP:n Candid Constellations som vi alla väntat på efter flertalet lysande släpp under våren. Ny singeln Hold off agerar fokuslåt och är en upplyftande power-pop pärla som likt tidigare flirtar med nostalgi och ger oss starka 2000-tals vibbar i tillhörande video. 

“Hold off är en optimistisk och lättsam låt som handlar om att släppa taget om ett giftigt förhållande och hitta glädjen och styrkan i att vara ensam. Låten tar sig inte på så stort allvarligt, och vi ville att videon skulle följa samt tema. Det är roligt och färgstarkt med kläder inspirerade av början av 2000-talet. Vi ville att videon skulle skildra oss när vi lever våra bästa liv trots vad personen vi sjunger om kan ha gjort. ”

Fionn

Senaste året har duon Fionn rönt framgångar och tagit milslånga kliv i sin karriär. Popmuzik skrev tidigare i år att detta är året Fionn slår igenom och det står jag fast vid. Deras omedelbart catchy elektroniska pop som fångar modern pop-musik perfekt är som klippt och skuren för radio. Det är inget annat än riktigt bra och oemotståndligt. Redan hyllade av musikkritiker världen över är den stundande sju spår långa EP:n väldigt efterlängtad. Såhär säger de själva om släppet: 

“‘Candid Constellations är den första pop-skivan vi har skrivit och spelat in. När pandemin slog till blev vi inspirerade att skriva mer optimistiska låtar för att lyfta oss ur känslan Covid orsakade. Vi älskade Dua Lipas skiva Future Nostalgia, The Weeknds 80-talsinspirerade låtar och den allmänna nya discovågen som för närvarande dominerar pop. Vi blev verkligen inspirerade att utforska detta nya ljud och har haft så mycket kul med att göra det till vårt eget. “